Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ «ΝΑΙ»



ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ «ΝΑΙ»

Γράφει ο Πάρις Γραμμός

Το ημερολόγιο γράφει 28 Οκτωβρίου 1940. Ο δικτάτορας της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς
, απαντά μονολεκτικά στο τελεσίγραφο των Ιταλών επίδοξων κατακτητών μας… «Ο Χ Ι».
Μία απάντηση που έμεινε ανεξίτηλα γραμμένη στις σελίδες της Νεοελληνικής Ιστορίας. Μία απάντηση που δόθηκε χωρίς δημοψήφισμα, χωρίς φόβο. Σίγουρα με πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό, με πιέσεις από τους γερμανόφιλους και τους ιταλόφιλους  Έλληνες πολιτικούς της εποχής. Πολιτικοί που ήθελαν το «καλό» της Πατρίδας μας.

Ο Μεταξάς όμως αμετακίνητος στην απόφασή του, ύψωσε το ανάστημα (άθελά του?) της Ελλάδας απέναντι στους Γολιάθ της εποχής. Τότε μονομιάς, ο απλός λαός έγινε σύμμαχος και συναγωνιστής του. Ξεχνώντας τη δικτατορία του και τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στην καθημερινότητά του. Η απόφαση του λαού ήταν πως δεν ήθελε άλλη μπότα να του πατάει το κεφάλι. Έτσι λοιπόν, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους ενθουσιασμένος, ξέροντας ότι τον περιμένουν δύσκολα χρόνια, αλλά έχοντας πολεμήσει, για την άθλια, μίζερη, στερημένη σκληρή αλλά «ελεύθερη» ζωή του.
Δεν μπορούμε σήμερα, να κατηγορήσουμε, ούτε το Μεταξά(δεν επικροτώ τις πολιτικές του) ούτε τον αυθορμητισμό του κόσμου. Αυτούς τους έκρινε ούτως ή άλλως η Ιστορία….

Το ημερολόγιο γράφει 5 Ιουλίου 2015. Ημέρα δημοψηφίσματος. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα μέτρα των δανειστών της Ελλάδας. Το δημοψήφισμα το διενεργεί η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουν περάσει μερικές μέρες μέχρι τότε, γεμάτο πολιτικές εντάσεις στο εσωτερικό και ρήξη με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο απλός κόσμος τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ καθώς και η κυβέρνηση. Το σύμπαν ολόκληρο συνωμοτεί κατά του ΟΧΙ. Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους ενθουσιασμένος σε καθημερινή βάση, ένα κύμα αισιοδοξίας τον πλημμυρίζει μετά από έξι σκληρά χρόνια λιτότητας και περικοπών. Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν έναν νέο Μεταξά, έναν νέο Τσε. Και βαίνει το πολυπόθητο ΟΧΙ. Από το ίδιο βράδυ ξεκινά η κυβερνητική κολοτούμπα. 

Την επόμενη μέρα ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός, έχοντας στις αποσκευές του μία ισχυρή εντολή, συναντά τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους παραδίδει την χώρα χωρίς καμία αντίδραση και αντίσταση.
Το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ που επέλεξε ο ελληνικός λαός μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ από  εκλεγμένους δικτατορίσκους. Παγωμάρα, μαυρίλα. Καμία αντίδραση από τον κόσμο. Προδοσία!!!!!

Γι΄ αυτό το λόγο λοιπόν ….ΖΗΤΩ ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ «ΝΑΙ»…….

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου